Home

Nieuws

Introductie

Visite's

Contact

Advies

Articles

Foto Gallerij

Links

Disclaimer
 Stopcontact

Wanneer u gebruik maakt van onze diensten is het vaak nodig een microscopisch onderzoek te doen.  Hiervoor is een stopcontact (eventueel verlengsnoer) nodig.

  Koisok

Dit is een 'must have' voor elke koi liefhebber.  Veel te vaak zie ik mensen de koi uit het water hijsen in een net.  Dit is gevaarlijk omdat het de vinnen van de vissen kan beschadigen, wat een start kan zijn voor verschillende problemen.  Niet alleen het grotere risico van het beschadigen van de vissen is to voorkomen door het gebruik van een Koisok, maar het is voor de vissen ook een veel minder stressgevoelige situatie wanneer ze met een Koisok uit het water gehaald worden.  Een goede Koisok is de beste methode om op een veilige manier uw vissen te verplaatsen met zo min mogelijk stress.
  Bowl

Een echte koi bowl, is ideaal wanneer u uw koi wil bekijken of eventueel wil fotograferen.  Of het nu een ronde of een rechthoekige bak is, zorg er in elk geval voor dat de bowl voldoende afmeting heeft voor uw koi om er comfortabel in te verblijven.  Voor behandeleingen en inspecties gebruiken wij deze bowl ook, omdat dit de veiligste manier is om uw vis te kunnen nejijken.  Ook wanneer de vis onder narcose gebracht moet worden is het gebruik van een bowl aan te raden.
  Schepnet

Goed schepnet.  Een goed schepnet is essentieel wanneer u koi houdt.  Verkwist uw geld niet aan een goedkoop net, deze kunnen snel breken en zelfs uw vissen beschadigen.  Kies liever voor een net dat kwalitatief beter is, de juiste afmetingen heeft en waarvan de mazen niet te groot sijn. 

Hierdoor loopt u minder risico dat binnen in het schepnet verstrikt raken of vast komen te zitten.  Belangrijk is ook de lengte van de steel om op een gemakkelijke manier uw vis te kunnen vangen.  Zorg bij de afmeting van get net ervoor dat deze groot geneog is om uw grootste vis te kunnen vangen.

  

Alle bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar in de betere speciaalzaken. Onder 'links' op mijn website vindt u enkele van deze winkels. Neem nu contact op om er zeker van te zijn dat u het beste materiaal heeft, voor uw gemak, maar nog belangrijker, voor het welzijn en de gezondheid van uw vissen.TIP:
Vang de vis, (haal de vis/het net NIET uit het water, zorg er altijd voor dat de vis in het water blijft) haal de vis uit het net met behulp van de koisok en breng de vis vervolgens rustig naar de bowl.  Direkt nadat de vis in de bowl is geplaatst moet u er rekening mee houden dat de vis eruit kan (proberen te) springen.  Het beste kunt u het water in de bak net onder de 'schouders' van de vis laten komen, zorg ervoor dat de kieuwen van de vis natuurlijk wel voldoende water hebben, hierdoor is het moeilijker voor de vis om eruit te springen.  Wanneer de vis voor medicatie of narcose in de bowl wordt geplaatst houdt dan rekening met uw ogen wanneer de vis 'wild' beweegt.
  Advies

Koi Service maakt gebruik van uw eigen netten, bakken, koisokken etc.  Wij nemen dit niet zelf mee om ervoor te waken dat virussen of ziektes zich niet kunnen verspreiden door het grbruik van deze materialen bij verschillende vijvers/klanten.  Waneer u in get bezit bent van deze materialen kunnen wij sneller en effectiever bij u aan de slag, maar ook voor uw vissen is dit veiliger en ze
zullen minder gestressed raken.